WITEC SWEDEN

Så nöjd med nätet

Jag som bloggar heter Suvi Panas och är snart 24 år gammal (eller ung, välj själv!).

Tro det eller ej, men jag minns tiden UTAN DATOR HEMMA, när vi fick vårt första MODEM hem och jag fick skäll av mamma och pappa för att det inte gick att ringa när jag surfade på nätet, att det var konstigt att det på Funplanet-chatten fanns andra användare som ville veta vad tolvåriga jag hade på mig och VIPS sitter jag här med smartphone, trådlöst nätverk hemma, beställer både resor och bokar tandläkartid över webben.
Och som om det inte vore nog - JAG TAR DEN LYXEN FÖR GIVET. Men vad är det jag GÖR egentligen?

I projektet TYNET50+  är vi ett gäng härliga kvinnor 50+, som vill hålla kontakten med sina barn som är utomlands, och några glada mentorer som tillsammans lär oss att fundera över vårt datoranvändande.

Nu testar vi ett semi-IRL grepp: Vi mentorer sitter hemma i Stockholm (Linn Arledal), Malmö (Emelie Svensson) och Göteborg (yours truly) framför datorn och våra sköna kvinns Elisabet, Barbro och Elizabeth sitter tillsammans i Båstads företagsby i Business Management Öresunds lokaler.

Målet för kvällen är att känna POWER i att själv ta reda på vad en vill veta om internet PÅ INTERNET. Typ, vad är Java Update och varför vill hen att jag ska uppdatera den?! Lite sånt. Sånt som jag tar för givet. Min kompis Dennis sa till mig att det är lika bra att uppdatera. Så då gör jag det. Han har ju ändå pluggat data på Chalmers. Men varför gör jag det då? Det är lätt att tro att bara för att jag är så himla flytande i att surfa på nätet (varsågoda, lite göteborgsstämning) att jag skulle ha någon slags koll. Men vore det inte för mitt mentorskap med Elizabeth hade jag aldrig grottat ner mig i de här frågorna.
Och som om det inte vore nog - JAG TAR DEN LYXEN FÖR GIVET. Men vad är det jag GÖR egentligen?

Etiketter: blogger

Kommentera gärna: