WITEC SWEDEN

Osynliga Kvinnor: Avslöjande av databias i en värld anpassad för män

Insiktsfullt och inspirerande event som utforskar det viktiga ämnet databias utifrån ett könsperspektiv.

Vi har glädjen att bjuda in dig till en insiktsfull och inspirerande event som kommer att utforska det viktiga ämnet databias utifrån ett könsperspektiv.

Presentationen kommer att hållas av vår datanalyst och kollega Ema, som inte bara brinner för detta ämne utan även är en hängiven förespråkare för könsjämlikhet inom teknikindustrin. Presentationen är baserad på den uppmärksammade boken “Invisible Women: Invisible Women: Data Bias in a World Designed for Men” av Caroline Criado Perez.

24 OKTOBER 

16:30-18:00

Plats: Devoteam, Brogatan 3, 302 42 Halmstad


Agenda:

16:30 - 16:45: Nätverkande med tilltugg och drycker

16:45 - 17:30: Keynote Presentation av Ema

17:30 - 18:00: Diskussioner och öppen dialog om ämnet


Ema är grundaren av studentföreningen ADA vid Högskolan i Halmstad, en bemärkelsesvärd organisation dedikerad till att stärka kvinnliga ingenjörer. Hennes engagemang för att främja könsjämlikhet inom teknikindustrin erkändes 2021 när hon tilldelades priset “Kvinnor som är bra förebilder i Halland.” Hennes hängivenhet är vidare tydlig i hennes aktiva deltagande i WiTEC, där hon fortsätter sin mission att stärka kvinnliga ingenjörer.

Under presentation kommer Ema att belysa hur vår värld, ofta konstruerad av och för män, systematiskt förbiser och försummar behoven och erfarenheterna hos hälften av befolkningen - kvinnor. Genom att använda ett brett utbud av fallstudier, berättelser och ny forskning från hela världen kommer Ema att avslöja de dolda sätten på vilka kvinnor ofta glöms bort inom olika samhällsområden och de potentiellt negativa konsekvenser detta kan ha för oss alla.

Detta är en möjlighet att lära, diskutera och gemensamt utforska hur vi kan göra vår värld rättvisare och mer inkluderande för alla. Vi ser fram emot att ha dig med oss den 24:e oktober och förväntar oss en berikande kväll av reflektion och diskussioner.

Vänligen bekräfta din närvaro senast den 20:e oktober.

Anmäl dig här: https://www.eventbrite.se/e/osynliga-kvinnor-avslojande-av-databias-i-en-varld-anpassad-for-man-biljetter-731195654887?aff=ebdssbdestsearch